Bakat med mammi! och varit på skyltsöndag i nordmaling

Hejsan! alla glada! =)
Min dag började med att jag åkte till Lögdeå och bakade tunnbröd och mjukbröd med mamma, vi åkte typ 10.30 och var klar 13.15 =)
Sen blev det en färd först till Olofsfors och kollade på den lilla marknaden de hade där sen åkte vi vidare till Nordmaling och kollade där, var inget spec. Var härligt att komma hem i värmen, det var typ -16 grader ute!! :O

vintern 2010


Bilder på den första snön som kom.. (var ett tag sen jag tog de typ den 11/11)



även lite bilder på hemvägen hanns med ;P

Tog två bilder på högakustenbron på hemvägen från s-vall, blev kanske inte så jätte bra men...




Bilder från sundsvall :)


Jag vet att jag lovade er lite bilder från lördagen i sundsvall, och här kommer några :)





De "finare" minerna... och

De mer "spejsade" ;)

Fredag <3

Hej nu är det fredag äntligen!! Det ska bli härligt ska fara med några vänner på fortet efter skolan hoppas det blir kul!! :D

Sitter på datakunskapen nu.. det är inte lika kul :( sen blir det matte, lunch och sen idrott! efter det slutar jag så himla härligt!!

Men känner min inte så taggad på att gå från gammlia upp till tåget i det här snöovädret :P men är vell så illa tvungen.

Tänker kanske skriva mera sen...

Jo jag har juh inte berättat något om dagen i sundsvall, å lagt upp några bilder har jag inte heller gjort :P... men... det kommer, har också filmat men vågar inte lägga upp det utan mina vänners tillåtelse som är med i videon då de dansar! (Ni vet vilka ni är så kommentera om ni tillåter eller inte) men lite bilder kommer iaf! :) Men tar det en annan kväll, måste sova nu snart!

Åker nu...

Nu åker jag till Sundsvall!! Hoppas det blir en underbart rolig dag! <3 :)

På hemvägen

Jag hade utv-samtal idag på morgonen 08.30 jätte drygt kände mig inte så taggad att kliva upp så tidigt då jag är ledig :P Men utv gick bra =) och det känns skönt att det är över (gillar inte  att ligga på sträck bänken för länge)
Tog några bilder på vägen hem...






Så härligt att se att det är vitt!! :D tog bilderna i Gräsmyr!

Brandstationen -Umeå

Hej! Idag var jag på en kurs som heter Heta arbeten... jätte trist men men.. det funkade, vi fick se några filmer och fick en stor och god macka till fika på morgonen och varmchoklad, lunch åt vi på nolia det blev ris och kallskuret kanske inte var super gott men.. Sen efter lunch åkte vi till deras övningsområde vid flygplatsen och fick släcka en mindre brand med brandsläckare och jag har aldrig använt en släckare någon gång så jag var den enda som inte lyckades släcka elden själv, så Johan en klass kompis fick hjälpa mig! :] det var piinsamt. Sen fortsatte vi till typ tre på stationen, tog fyra bussen hem.

Nu... taggar jag dansen ikväll.... men jag fryser som attan!!! har fortfarande vinterhalsduken på mig som jag har normalt ute!!



Har haft praktik idag =)

Hej nu har jag gjort min första praktik dag, det var kul! å lite lärorikt!! jag fick först spakla hela förmiddagen en efterlunch åkte vi ut till Krikeviken i Järnäs till en liten å då menar jag liten sommarstuga, där det var ett sovrum som vi skulle fortsätta å tapetsera. Då fick jag rulla på lim på tapetvåderna.. det gick förvånansvärt bra eftersom att jag aldrig har gjort det förut! så det är det som vi har gjort idag, har fått städa undan lite skräp å tvättat tapeten också!

Äntligen

Nu äntligen blire praktik imorgon! Vi ska typ vara på Blommboden och på ICA och jobba, ska nog bli skojj hoppas jag men kmr nog vara less då jag kmr hem :P

Firar ni farsdag ?

Idag är det farsdag och det firar min familj med att bjuda mormor å farmor på god middag, till efterätt ska vi äta glass =) mmm!! gott!

Hur firar ni farsdag ?

Min pappa har tyvärr inte fått någon present men... det är bättre att han kan ha de närmaste personerna hos sig men hans pappa kan dock inte vara här just idag.. men nästa farsdag kan han nog det =)

Första uppdraget ;P

Tjaba!
Fick mitt första riktiga uppdrag idag- att spackla beas toalett det tog hela 3,5h typ helt sjukt ändå var den hälften så stor som vår toalett :P men är man nybörjare så har man vell dispans ;) men bättre att spackla långsamt å att det blir bra än fort å det blir dåligt!

Nu ikväll ska jag vara med maria, blir vell så se film typ :P men jag ska då se på dansbandskampen kl20 då får hon säga vad hon vill!

Snö= vill ha skoter!!!!!

Nu är snön här!... men jag saknar skoter skulle vilja köra nu bara för skojjs skull på vägen och en lite bit bara (A) men hittade en för 10 000kr så ska kolla upp mina besparingar!! den har allt jag behöver, dubbeldyna, back å elstart fast den e ut funktion, det är en ski-doo formula -92a :) kanske inte en sån som jag vill ha men kan inte begära så mkt!

Naturkunskap- Boooring!!

Fy fasen!! Sitter på NK nu och ska skriva en laborations rapport inte kul! men är typ klar nu, men vi får inte sluta... Vill åka hem nu!!!! Sen blir det lunch och svenska, matte å resurs... sen får jag åka hem.. men är hemma sent, halv 6 fy fan!!

Arbetsmiljö å säkerhet

Sitter på lektion nu... trist men har bara två lektioner kvar sen =) svenska å matte sen får jag åka hem härligt!!

Sitter å gör en skriv uppgift nu om stress å stresshantering...svårt men Bea har precis varit här å hjälpt mig lite! =)

ca 3 h <3

Yeesss!!<3

Om ungefär lr lite mer än 3h äre dans, fan vad jag har längtat!! blev juh inget förra veckan för att det var bokat för annat jädrans skit!! Men nu är jag välldigt taggad!! Hoppas det blir kul ikväll!


Idag har jag varit på trafikskolan och pluggat lite.. men shit så svårt det är!! :O
Skulle vara glad om man inte behövde något körkort men det måste jag juh ändå ha kmr att behöva det flera gånger om sen :P

Inget idag :(

Det blev ingen praktik för mig idag för att målaren är sjuk :P det ska vara så typiskt då jag var sååå taggad!!

Men... jag får vara ledig istället, men hade varit bättre om jag vetat det igår så jag fått sovmorgon och inte behövt kliva upp 5.30!!! Har suttit å spelat tv-spel på morgonen (lånat från filip). Blir nog en cykeltur så här på morgonen med finaste Ella och en prommis med "klumpen" Zorro.



Naaw :] mina allraste finaste vovvar! <3

Äcklig!!

Den kakan som jag har bakat blev äcklig tycker jag!! Usch, jag tog en liten strimla men det var knappt att jag kunde äta upp den!! :O Hoppas att de andra gillade den bättre än vad jag gjorde :P men alla har juh olika smak på saker och ting!  och tur är vell det!!

Idag har jag varit och tränat på dansen hos bea, det är svårt kan jag lova, men... jag tar med mig silvertejpen till träningen!! här ska tejpas på dig bea! ;)

cheeskake som jag ska baka, är inte taggad :P



Saffrans - och limecheesecake med pepparkaksbotten
1 timme 15 minuter
(0 st)
Bild på Saffrans- och limecheesecake med pepparkaksbotten

Gör så här

Smält smöret och blanda väl med pepparkakskrosset. Tryck ut massan i en form, med löstagbar kant. Grädda i ugn 5-10 minuter i 200 grader.

Vispa ihop ägg, socker, färskost, gräddfil, lime och saffran. Fyll formen med smeten. Sänk värmen till 150 grader, och grädda i ytterligare 35-40 minuter. Låt svalna och garnera med granatäppelkärnor.

14 portioner
  • Klöver 50 g smör
  • Klöver 30 fint krossade pepparkakor
  • Klöver 3 ägg
  • Klöver 1,5 dl socker
  • Klöver 400 g färskost
  • Klöver 2 dl gräddfil
  • Klöver 2 lime, rivet skal och pressad saft
  • 0,5 g saffran
  • 1 urkärnat granatäpple
Ugnstemperatur
  • 200 - 150º

trafikskolan

Shit så svårt det är!... jag försökte men fick typ 46 av 70 rätt så underkänt :(( men träääning!!!

Ikväll ska jag träna på dansen med Bea! <3 väntar på att hon och tobias ska komma typ...

God morgon! =)

Nja morgon kan man vell inte kalla det kanske,, å nyvaken är jag inte heller men... Jag hade mycket väl kunnat lega å sova nu :)

Nå vad händer idag då? Jo byta till vinterdäck på cykeln, var och köpte ett i går på sportringen, ska åka till nordmaling på eftermiddagen till körskolan måste börja plugga!! Annars kmr jag vell aldrig att få något körkort :P

Ska kanske vara med Maria å ikväll får se om det blir film :) <3

En dag i övik!

Idag har jag varit i övik med min kära vän Maria Å. Vi hade det jätte kul, mycket skratt!!Å lite shopping, hittade mkt men handlade lite ;) vill ha en stoor budget!!! men det har jag juh såklart inte, man är juh rätt fattig som student :(

Men en halsduk handlade jag iaf!
Lägger ev. ut en bild sen! =)

Mammas att göra idag lista

Booring!! säger jag bara! Mamma gjorde en lista igår på vad vi ska göra idag, och jag har faktiskt gjort lite, jag har:
Kört in fyrhjulingen in i källaren där den ska vara
Damtorkat tv-rummet + Datarummet
Varit ute på en prommis med Ella (min hund)
Sen ska jag också ta in ved :P
Igår damsugade jag mitt rum och renbäddade sängen det stog också på listan så jag slapp göra det idag :)

Jag MÅSTE ta mig i kragen och fara på trafikskolan någon dag under lovet, har inte varit där en enda gång!!!
Bara jag får någon skjuts, vet inte om det går några bussar härifrån på lov :P

RSS 2.0